Blog
« Inapoi la articole
Cei 5 pasi de predare eficienta

Cei 5 pasi de predare eficienta

Cei mai de succes profesori viseaza sa ajute fiecare student in a se transforma in ceea ce-l face sa „ticaie”, ca apoi sa-l conduca la conduca la rezultate de succes. Exista atatea definitii ale unui profesor de succes, cat exista si profesori, deoarece fiecare este unic. Trasaturi intalnite la cei mai de succes profesori se regasesc in cei 5 C: Grija, Compasiune, Cooperare, Creativitate si Competitivitate. Exploreaza-le in acest blog educational pe masura ce revii asupra calitatilor tale si le iei in considerare pe cele pe care le vei include in dezvoltarea ta.

Grija

In fruntea listei este Grija: grija fata de studenti, de pregatirea lor si procesul de predare. A-ti pasa inseamna ca profesorul este dispus sa mearga intr-atat de departe incat sa fie sigur ca toti studentii sai reusesc. Aceasta presupune indeajuns de multa atentie fata de cat de bine invata studentii, plecand de la premisa ca predatul este in sine o profesie in care sa arati ca-ti pasa.

Compasiunea

Profesorul se focuseaza pe o conexiune sociala solida si constientizarea nevoilor studentilor. El sau ea trateaza elevii cu bunatate, intelegere, corectitudine si se preocupa de asigurarea unui mediu de invatare imbunatatit. El sau ea arata ingrijorare fata de bunastarea tuturor studentilor si este de parere ca, compasiunea este contagioasa.

Cooperarea

Profesorul care da dovada de calitati de cooperare lucreaza eficient cu administratorii, elevii si alti profesori. Ea sau el este pregatit sa lucreze cu altii si considera studentii o echipa, nu o clasa sau elevi individuali. El sau ea se concentreaza in a lucra impreuna pentru un scop si beneficii comune.

Creativitatea

Pofesorul creativ trebuie sa fie capabil sa ia un concept si sa realizeze o lectie care sa fie unica, captivanta si dinamica. Ea sau el vrea sa fie capabil sa prezinte lectii care sa atraga atentia studentilor si sa-i faca sa se intoarca pentru si mai mult. Ea sau el lanseaza noi metode de predare si invatare si le pastreaza interesante si palpitante.

Competitivitate

Aceasta calitate este uneori neglijata deoarece presupune ca profesorul sa puna mai mult efort in procesul de predare. Acest profesor isi provoaca studentii sa faca mai mult decat ce se asteapta de la ei si de asemenea le cere sa produca mai mult decat ceea ce este de asteptat. Abordarea competitiva este folosita pentru a stimula studentii sa actioneze intr-un mod diferit decat in mod normal si sa atinga noi nivele de succes.

Cu alte cuvinte...

Cei 5 pasi: Grija, Compasiune, Cooperare, Creativitate si Competitivitate – definesc profesorii care fac o diferenta in vietile studentilor; profesorul care se gandeste la succesele studentilor sai. Acesta este profesorul care le arata studentilor unde sa priveasca, nu ce sa vada.

In acest scurt filmulet, Esther Wojcicki, profesor in California, impartaseste ce a invatat despre cum sa existe sali de clasa de succes, folosind acronimul sau TRICK. Acesta inseamna: incredere, respect, independenta, colaborare si bunatate. Priveste cum a folosit ea aceste calitati (si altele) in a transforma clasele sale in locuri de invatare de mare succes si palpitante.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Strict Necesare

Cookie-urile necesare pentru buna functionare a site-ului.

gdpr

Performante

Acestea sunt folosite pentru a urmari interactiunea cu utilizatorul si a detecta eventualele probleme. Acestea ne ajuta sa imbunatatim serviciile oferind date analitice privind modul in care utilizatorii utilizeaza acest site.

_ga, _gid, _gat