Blog
« Inapoi la articole
Sfaturi pentru colorarea parului de texturi diferite

Sfaturi pentru colorarea parului de texturi diferite

Asa cum tipul de ten este important in alegerea machiajului, la fel de importanta este si alegerea culorii potrivite pentru par. Acum stim ca nu toata lumea a primit acest memo, si ca alegerea gresita a unei vopsea de par se poate intampla si oamenilor buni – este evident de fiecare data cand merg intr-un magazin local. De aceea depinde de noi, profesionistii in ingrijirea parului, sa promovam metode sanatoase de intretinere a parului si sa-i incurajam pe acei “oameni buni” sa se lase pe mana profesionistilor.

Femeile cu par de texturi diferite, din ce in ce mai multe in ultimii ani, gasesc in culoarea parului o metoda de auto-exprimare , iar producatorii de marca ai produselor de ingrijire a parului au observat acest aspect. Carolyn John, director de marketing al diviziunii etnice Revlon Professional, spune ca utilizarea culorii parului este în crestere. „Femeile sunt dispuse sa experimenteze deoarece au mai multa incredere in ele. De asemenea, ele au mai multa incredere in produse.” Chiar daca ceea ce Carolyn spune este adevarat, din pacate pentru multe femei, rezultatele in urma vopsirii parului le duc mai degraba la salon pentru a o corecta.

Avand in vedere serviciile de vopsire a parului in continua crestere in cadrul acestei industrii, clientii se asteapta ca un profesionist sa nu fie la curent doar cu ultimele trenduri in materie de culoare, dar de asemenea sa stie cum sa le faca parul sa arate frumos si sanatos.

Servicii de realizare a suvitelor

Serviciile de realizare a suvitelor reprezinta unul din cele mai populare servicii de colorarea a parului in salon si de obicei se gasesc in meniurile sub-clasificate din saloane. Cele mai frecvente optiuni sunt: suvite incadrare-fata, suvite partiale (fata si de sus) si suvite in tot capul.

Un exemplu de suvite incadrare-fata consta in adaugarea de nuante subtile de culoarea mierei in jurul fetei pentru persoanele cu parul inchis la culoare. Acesta este un serviciu ideal de recomandat clientilor care isi vopsesc parul pentru prima data. Suvitele partiale (fata si de sus) arata absolut fabulous in cazul buclelor. Suvitele partial plasate din centru pana in laterale folosind un amestec de culori creaza un interes mai mare pe lungimi neadecvate. Clientii care isi doresc o schimbare de culoare majora cer de obicei un intreg serciviu de suvite incadrare-fata.

Dimensiunea suvitelor reprezinta o diferenta majora in rezultatul final al colorarii parului. Firele subtiri de par colorate produc mai degraba un amestec, creand un aspect mai moale; firele de par mai groase produc un aspect mai indraznet.

Atunci cand se fac suvite pe un par natural, firele groase de par sunt mai evidente, in timp ce firele subtiri pot fi difuze si nu pot fi deosebite din cauza texturii. Cand suvitele se vad inseamna ca a fost nevoie de multa rabdare. Suvitele sunt selectate una cate una, apoi culoarea este aplicata cu ajutorul unei sticle si manusa. Culoarea trebuie aplicata pe suvita pentru a o patrunde. Cu cat este mai groasa suvita cu atat este nevoie de mai multa culoare. De asemenea, cu cat este mai lung parul cu atat este mai poros la varfuri. Culoarea trebuie aplicata la varfuri la final. Este recomandat sa folositi un egalizator de porozitate inainte de orice process de vopsire a parului pe astfel de suvite.

Servicii de realizare a suvitelor printr-un singur proces de culoare

Serviciile de realizare a suvitelor cu adaugarea unui singur proces de culoare sunt preferatele multor clienti. Culoarea poate fi adaugata la baza si apoi pe parul ramas dupa ce suvitele au fost izolate. Parul de dimensiuni mediu spre lung poate beneficia de suvite partiale aplicate pe oricare parte a parului pentru a pune in evidenta structura capului. Pentru a finisa radacinile crescute de la ultima vopsire, clientii solicita un serviciu rapid de colorare la baza. Astfel culoarea este adaugata la radacini si se imbina cu celelalte suvite.

Ombre and Balayage

Ombre și BALAYAGE sunt tehnici de culoare foarte asemanatoare prin care parul  se lumineaza treptat , trecand de regula de la culoare mai inchisa la baza spre una mai deschisa la varfuri. Ambele tehnici pot fi fie foarte subtile fie foarte indraznete, in functie de contrastul dintre nivelul si tonalitatea culorilor folosite. Diferenta intre cele doua este ca la Ombre zona de separare a culorilor este mai pronuntata; pe cand la tehnica Balayage, din francezul „matura”, culoarea este apliata vertical folosind doar varful pensulei si numai in partea din fata a parului. Culoarea este de asemenea aplicata si mai aproape de radacini, in special in jurul liniei fruntii. Aceasta produce o decolorare mai naturala, treptata. In acest an industria a combinat cele 2 tehnici pentru a crea „bombre”.

Color Blocking

Color blocking implica adaugarea de culoare doar pentru o portiune a parului , precum franjurile. O sectiune cu suvite poate fi aplicata pe sub suprafata parului pentru un efect „trage cu ochiul”. Aceasta tendinta de colorare a parului  se poate face cu culori luminoase, indraznete  sau cu tonuri mai naturale. Efectul poate fi mai mult sau mai putin pronuntat, in functie de cum este aranjat parul. Culorule reci, precum albastru inchis, verde si mov sunt la moda in acest an si sunt de obicei aplicate prin tehnica de color-blocking.